fbpx

90 дневно предизвикателство – Как да направим стегнато дупе за 90 дена

90 дневно предизвикателство за стегнато дупе

90 дневно предизвикателство – Как да направим стегнато дупе за 90 дена

Вие сте решили да започнете да ходите на фитнес и Вашата основна цел – перфектни задни части? Обзалагам се, че първото нещо, което ще направите и което всеки един ще ви посъветва е да правите упражнения за стегнато дупе като КЛЯКАТЕ безброй пъти на ден, за да достигнете мечтаното стегнато дупе! Но, уви, това не е толкова просто, колкото ни се рекламира по различните фитнес списания и снимки. За да се постигнат хармонично красиви крака и стегнато закръглено дупе, сам по себе си клека не е достатъчен. Но не се притеснявайте сега ще се опитам да разясня, как и по какъв начин ще изградим хубаво и апетитно дупе стъпка по стъпка.

На първо място стои ХРАНЕНЕТО! И не се заблуждавайте, че само защото слабо девойче, без излишни килограми, на вас не ви е отредено да спазвате режим на хранене! Ако сте се прицелили към красиво и стегнато дупе и целта ви е да направите дупето ви по-сочно и обло, тогава трябва да наберете достатъчно материал за изграждането му с правилно хранене! На вас ще ви се наложи да ядете много, но правилно и балансирано! Не по-малко от 1500 калории на ден (по-точни изчисления правим в моят сайт yourbodysecret.com в зависимост от вашите лични данни), а в някои случаи и до 2000. И това трябва да бъдат калории в определено съотношение от пълноценен белтък, бавен и бърз въглехидрат и полезни мазнини. Ако ядете маскарпоне, естествено ще наберете нужните ви калории за ден, но няма да осигурите на организма си необходимото количество белтъчини и въглехидрати, а само от мазнини, тялото не може да построи мускулна тъкан. Точно затова на първо време обръщаме внимание на храната – като основен строителен материал.

Вашата основна цел е само как да направите обем в дупето, така ли? Е, имам за вас лоша новина – само дупе не е възможно да се направи, ако вие отслабвате, отслабва цялото ви тяло. Не равномерно разбира се , но да отслабнем или да наберем само в определени места е невъзможно! Дори и да правите упражнения само за дупето си, то неминуемо ще се включат още редица мускули, които ще помагат в движението или ще участват като стабилизиращи мускули. Представете си само за момент, ако беше възможно това, да тренираме само една определена част от нашето тяло, как бихме изглеждали. В нашият случай , огромно дупе на тънки краченца . Според мен ще бъдете като карикатура, вашата основна цел е, да бъдете на първо място – красива, затова тялото ви трябва да изглежда ХАРМОНИЧНО!

Следващата важна стъпка за изграждане на хубаво дупе са – тренировките! Изхождайки от горе написаното, на вас вече ви става ясно, че ще ви се наложи да тренирате цялото си тяло, а не само дупето! Но и краката и коремната стена и гърбът и целият стабилизиращ корпус, при това не само от естетична гледна точка , но за да постигнете максимален хармоничен резултат. Така е устроен нашият организъм, той сам се стреми към стабилност. И ако в една определена област има т.н хипертрофия, а в същото време, други части на тялото изостават – цялостният ви мускулен растеж ще се забави! Така тялото ни поддържа баланс във всички системи в нашият организъм.

За мускулният растеж, много важен е и самият процес на възстановяване и ако вие не давате достатъчно време на вашите мускулни тъкани да заздравеят, след едно натоварване (тренировка) вие само ще се претоварите, но до никакъв резултат няма да стигнете.

Клековете – това са базови упражнения и разбира се, задължително трябва да присъстват във вашият тренировъчен режим, ако цел са ви обемни и сочни форми. Трябва да знаете обаче, че видовете клякания са много и женският клек по техника се отличава от мъжкият, защото мъжете предимно използват клека като базово упражнение, след което има голям отклик на хормони в кръвта, които им помагат за по-бърз мускулен растеж на цялото тяло, задачите които те решават с клековете са различни от нашите!

Други хубави упражнения за дупе се явяват – нападите. Нападите също са различни видове: назад, напред, по диагонал, на платформа, ножица, и др. Ако при клековете работим за обем, то с нападите, успяваме да повдигнем и придадем кръгла форма на нашето дупе. Така че всички видове напади е хубаво да участват в нашата програма.

Ако искате да имате красив, релефен преход от задно бедро към дупе, тогава трябва да отделите време и да тренирате задно бедро. Тук хубави упражнения се явяват всякакви тягови движения – мъртва тяга, румънска тяга, тук също съществуват всевъзможни вариации, много ефективна е също така и хиперекстензията, а за да пренасочите натоварването само към дупето, трябва да изключите кръста, като леко го закръглите и се опитате да вдигнете тялото си само с дупето.

След като укрепне целият мускулен корсет с помощта на базови упражнения, можете да включите и някои изолиращи упражнения – това са упражнения, които максимално ще пренасочат натоварването само там където желаете. Отбелязвам обаче, че ако наблягате само на изолиращи упражнения, вие няма да измените по никакъв начин вашите мускули и съответно вашето тяло. С тях само ще можете да подобрите формата и качеството, като ги добавите като заключение във вашата програма. Към тези упражнения се отнасят: абдуктор за дупе, всякакви видове мостове, махове с крака и много други.

Ако нямате сериозни противопоказания, към осево натоварване, то хубаво е да добавите в програмата си и малко плиометрични упражнения: отскоци, сплит скокове, бърпита, джъмпове и др. Тези упражнения ще ви помогнат да натоварите мускулите си по-различен начин и заради високо интензивността си, допълнително ще ускорят изгарянето на мазнините по тялото ви.

Разбира се, това са само основите. За качествена тренировка, трябва ювелирно да се съчетаят различни упражнения на различни мускулни групи, така че планомерно да участват всички възможности на организма за достигане на по-бързи и качествени резултати. Такива тренировки, вие можете да намерите в моят онлай сайт за тренировки yourbodysecret.com. Заповядайте, да го разгледате и да пробвате няколко безплатни тренировки, за различни цели.