fbpx

КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРЕДИ КАРДИО ТРЕНИРОВКА

Ако вие сте планували високо интервално кардио сутрин, в този случай ви съветвам до 40 -50 мин. преди тренировката да закусите леко с белтъчини и малко въглехидрати. Например добре ще ви дойде един протеинов коктейл или омлет от 2-3 белтъка с 1 плод или 1 оризовка. Тази лека закуска ще ви обезпечи нужната енергия на високата интензивна тренировка, което ще ви позволи да се вложите максимално в нея и съответно да извлечете максимум резултат.

Ако сте почитател на монотонното кардио сутрин на гладно, в този случай е хубаво до се снабдите с доза аминокиселини преди кардиото. Съвременните изследвания показват, че ефективността на кардиото се усилва след приемане на аминокиселини (освен че предпазват и мускулите ви да не отидат за топливо вместо мазнините, те ускоряват и процеса за топене на мазнини).

Продължителността на такава тренировка не трябва да превишава 40 мин Ако решите да направите кардио тренировката през деня или вечерта, независимо от вида му е добре 1,5-2 часа преди тренировка да сте имали пълноценен прием на храна богат на белтъчини и въглехидрати ( изберете сложни въглехидрати с нисък гликемически индекс, които няма да вдигат инсулина, а в същото време ще ви заредят с енергия и ще ви позволят да изгорите повече калории от мазнините)

КАК ДА СЕ ХРАНИМ СЛЕД КАРДИО ТРЕНИРОВКА

Първо да отбележа, че кардиото – това е прекият път на катаболизма, както и гладуването след него. Изгарянето на мускула е въобще най – лошият вариант за отслабване, доколкото ТЕ са в основата на вашият метаболизъм – вашите мускули са онази тъкан, която се съкращава ежесекундно, колкото повече мускули имате в тялото си, толкова повече енергия ще изразходва то за да ги поддържа!!! Аз препоръчвам 30 -40 мин. След кардио сесията да изядете някакъв бърз белтък или да изпиете протеинов шейк или да изядете 2-3 белтъка от яйца и след още 45 мин. – да приемете пълноценен прием на храна състоящ се от белтъчини, сложни въглехидрати и мазнини в пропорции 40/40/20.

Битува мнението, че кардио сутрин на гладно е възможно най – ефективно за горене на мазнини. Аз също дълго време съм правила кардио на гладно, мен лично ме ободрява и зарежда с енергия, но винаги преди това се подкрепям с аминокиселини и протеин. Тази теория е актуална за спортисти, които вече имат нисък процент мазнини и искат още малко да я намалят преди състезание или фотосесия. Освен това, когато сте тренирали от много време и сте набрали достатъчно мускули трупани с години, както е в моя случай не е толкова фатално, че част от тях ще си заминат, даже напротив, но ако сте в начален стадий или отчаяно искате да изградите мускули и да оформите тяло или пък сте тип ектоморф, който много бавно качва мускулна маса, въобще кардиото не е вашият вариант!! За тези от вас които имат много подкожна мазнина, винаги препоръчвам все пак да направят лека закуска сутрин преди кардиото. Обезателно пием вода по време на кардиото! В противен случай ще нарушим водно – солевият баланс в организма, който към нищо хубаво няма да ни доведе.

Разгледайте нашите безплатни тренировки и възможностите за абонамент – http://yourbodysecret.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *